Ventures School Spaces

Titaan

stap binnen in titaan

Ontdek Den Haag’s Powerhouse of Positive Impact in het dynamische Binckhorst. Titaan is gelegen naast de Caballero Fabriek: de voormalige sigaretten-fabriek in Den Haag. Titaan functioneerde destijds als warenhuis maar transformeert in 2023 naar een levendige innovatiehub voor impact-gedreven scaleups. Verdeeld over 4 verdiepingen biedt Titaan deze ondernemers 13,000 vierkante meter werkruimte.

Photo by Braaksma & Roos Architectenbureau

ACHTERGROND

Titaan vestigt zich in de opkomende wijk: Binckhorst. De voormalige Caballero Fabriek, te vinden naast Titaan, produceerde in het begin van de 20e eeuw Egyptische Laurens-sigaretten. Waar je nu Titaan binnenloopt, werden destijds sigaretten en shag opgeslagen. De geschiedenis van deze regio is terug te vinden in subtiele details in het exterieur van Titaan, kijk bijvoorbeeld eens naar de afgebeelde tabaksbladeren op de panelen rondom het gebouw. In 2022 kocht Unknown Group het gebouw van de gemeente. Vanaf hier kregen de plannen van de gemeente om een innovatie hub voor impact scaleups steeds meer vorm. Hier startte de transformatie van de Saturnusstraat 95: van opslag naar Den Haag’s Powerhouse of Positive Impact.

VISIE

Titanen zijn een legendarisch ras van wezens waarvan wordt gezegd dat ze de eerste bewoners van de wereld zijn. Ze worden vaak afgebeeld als krachtige reuzen die de elementen kunnen beheersen en worden vaak geassocieerd met natuurlijke fenomenen zoals bergen, bossen en oceanen. Met een gebouw van 13.000 vierkante meter wordt Titaan een hotspot voor impact ondernemers die focussen op domeinen zoals: energy, voeding, gezondheid en educatie. Door een community op te bouwen van niet alleen startups en scaleups, maar ook investeerders, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties, ondersteunen we oprichters om Titanen van impact te worden. Naast de Titaan community, bieden wij de mogelijkheid voor startups met impactvolle en verrassende oplossingen om hun innovatie te presenteren in het pand. Zo kunnen de Titanen én de gasten zomaar geintroduceerd worden aan jouw oplossing. ”To walk the talk” gebruikt Titaan innovaties van impactgedreven bedrijven om een duurzaam gebouw te worden. Zo plaatsten we 1.000 zonnepanelen op het dak en behaalden het energielabel A++. De materialen die gebruikt zijn voor de bouw van Titaan zijn afkomstig uit duurzame bronnen en worden grotendeels gerecycled. Wist je dat ons isolatiemateriaal gemaakt is van oude jeans?

ONTWIKKELING

De transformatie van de oude Caballero opslag naar de Titaan is hard aan het versnellen. Neem hiernaast een kijkje achter de schermen. Titaan opent in april 2023. 

ONDERDEEL VAN UNKNOWN SPACES

Titaan biedt oprichters fysieke infrastructuur om hun bedrijf op te schalen.